Skopleie

For å sikre at du får glede av skoene lengst mulig, finner du under noen gode råd til skopleie.

Bytt sko hver dag og få glade føtter

Sko er lagd for å bli brukt, men de trenger samtidig også hvile. Føttene våre svetter, og gjør skoene fuktige. Dessverre blir fuktige sko raskere slitt, og derfor trenger skoene dine å bli helt tørre etter bruk.

Impregner skoene dine

Gjelder bare skinn, semsket skinn, nubuck og tekstil/mesh sko. Impregner skoene dine før bruk, og jevnlig etterfølgende for å gjøre skoene smuss og vannavvisende. Tørk av skoene dine med en fuktig klut etter bruk. Impregner bare skoene når de er helt tørre.

Sko må lufttørke

Sko må ha lov til å lufttørke! Bruk aldri tørketrommel, eller varmeskap for å tørke skoene dine etter rengjøring eller bruk. Vær sikker på at skoene dine er helt tørre før du tar dem på igjen.

Rengjør tekstil/mesh sko

De fleste tekstil/mesh sko kan fint vaskes i vaskemaskin. Ta et hodeputetrekk eller en vaskepose, og vask på maks 30 grader. Sko med Memory Foam såler må lufttørke i 10-12 timer.

Rengjør skinnsko

Skinnsko bør jevnlig impregneres. Bruk en myk skinnrens til rengjøring av skoene. Gi den skokrem/olje jevnlig for å sikre at skinnet holder seg smidig og mykt. Denne type sko tåler IKKE vaskemaskin.

Rengjør semsket skinn og nubucksko

Semsket – og nubuck sko bør man impregnere jevnlig. Bruk et renseprodukt til semsket/nubuck. Børst med børste til semsket sko. Skoene må IKKE vaskes i vaskemaskin

Rengjør sko med lys (barnesko)

Sko med lys tåler IKKE vaskemaskin – det ødelegger lyset. Vask i stedet skoen med mild såpe, varmt vann og en myk klut.

Tåler ikke maskinvask

Sko med skinn, semsket skinn, lys/blinkesko, air modeller og sko med membran (vanntette) må ikke vaskes i maskin.