En personlig historie om å gå i Caminoen i et par Skechers Max Cushioning

En personlig historie om å gå i Caminoen i et par Skechers Max Cushioning
  • Innholdsfortegnelse

Vi hos Skechers mottok en e-post fra Lene 11. oktober 2022, hvor hun med glede delte sin opplevelse av å gå Caminoen, iført et par Skechers Max Cushioning. Heldigvis er Lene klar for å dele historien sin og opplevelsen av å gå 800 km i et par Skechers sko.

Lene gikk den franske ruten: Camino Francés. Det er den mest populære og kjente ruten, som strekker seg fra Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrike til Santiago de Compostela i Spania. Denne ruten er kjent for sitt vakre landskap og historiske byer som Pamplona, Burgos og León.

En gammel drøm

Lene hadde en gammel drøm om å gå Caminoen før hun fylte 50 år. Dessverre kom Corona, og planen gikk dessverre ikke i oppfyllelse. Da Danmark og verden smått begynte å åpne seg igjen, var det Lenes ektemann som overbeviste henne om å gå: «Heldigvis fikk jeg en kjærlig løslatelse fra mannen min, som sa at hvis jeg ikke dro nå ville det aldri skje». Lene ringte moren sin: «Vil du gå Caminoen i septemer?». Dette ville naturligvis moren til Lene gjerne.

Jakten etter de perfekte turskoene

Lene er en ivrig turgåer og ifølge henne selv har hun gjennom årene kjøpt inn mange forskjellige merker av sko, støvler, sandaler, i tillegg til tykke og tynne strømper og sokker. Dessverre alltid med samme resultat: gnagsår, hovne føtter, slitne ben og ømme hæler. Det var derfor en stor utfordring for Lene å finne et par sko som kunne brukes til hennes lange gåtur på Caminoen.

Lene forteller at hun har hatt god erfaring med Skechers-sko på jobben i mange år, men at hun visste at Skerchers-modellen hun hadde ikke ville egne seg til å gå i det ujevne fjellterrenget på Caminoen. Det var derfor helt tilfeldig at det var et par Skechers Max Cushioning som ble brukt på Camino-turen – en modell hun var helt ukjent med.

Tursko eller Max Cushioning?

Etter et bursdagsselskap i København var Lene og mannen innom Outlet Ringsted og besøkte Skechers. Ifølge Lene selv spurte hun den unge mannen bak disken direkte: «Hvilke sko ville du valgt selv hvis du skulle gått 800km», hvor han så ned og rådet Lene til å velge skoene han selv hadde på seg – et par Max Cushioning.

Den unge mannen fra Skechers fortalte om den tykke sålen og den gode ventilasjonen i skoen som han synes var spesielt bra hvis man får varme føtter i løpet av en lang dag. Han overtalte Lene, og et par Max Cushioning ble med Lene hjem.

 

Treningen begynner

Etter å ha kjøpt de nye Max Cushioning-skoene, begynte Lene gradvis å bruke de. Ifølge Lene selv var skoene behagelige å ha på, lette, og selv etter en rask gåtur føltes både ben og føtter komfortable. Lene innrømmer imidlertid at det tok litt tid til å venne seg til fjæringen i de nye skoene, og at hun måtte gå flere turer for å venne seg til skoen. I dag bruker Lene ingenting annet – både til jobb og turer. «Jeg bruker de hele tiden fordi de støtter føttene mine».

Kan man gå 800 km i et par sneakers?

Da lene fortalte sine venner og bekjente at hun hadde bestemt seg for å gå med Max Cushioning skoene på Caminoen, ble mange overrasket. De var også usikre på om et par sneakers var gode nok til å gå en tur på 800 km. Men Lene var overbevist om at hun hadde funnet de perfekte skoene for turen. Hun følte at ikke noe annet fottøy passet henne bedre enn disse skoene, og hvis det ikke funket kunne hun kjøpe noe annet underveis.

Hva skal jeg ha med på Caminoen?

Lene forteller at hun hadde pakket en ryggsekk med omtrent 6 kg. Hennes filosofi var å «bruke sin sunne fornuft», og kun pakke det som var nødvendig. Lene ler og sier «Det eneste som ikke ble brukt var en renseklut til brillene mine».

Et godt råd fra Lene er å pakke lag på lag, da det minimerer vekten. Det fungerte også godt for Lene å spørre seg selv: «Need to have eller Nice to have.» Lene understreker at det er veldig ulikt hva den enkelte har bruk for på turen, men at det aller viktigste for henne var bag og sko.

Eventyret begynner: På vei mot Santiago De Compostela

4. september 2022 fløy Lene og moren hennes til Frankrike for å starte deres store eventyr.

Lene og moren startet turen i Saint-Jean-Pied-de-Port i Frankrike, og 5. semptember gjorde de seg klare for å gå 800 km til Santiago De Compostela i Spania.

Lene brukte i alt 5 uker på å gå de 800 km. Det var nødvendig, for etter et nedstengt Danmark og ingen reiser, var Caminoen et populært valg for mange sommeren 2022. Det var derfor enormt mange mennesker som var i samme posisjon som de.

Å finne friheten på Caminoen

Det er en reise som krever utholdenhet og tålmodighet, da man skal være villig til å møte utfordringer og overvinne de. En av de største utfordringene for Lene er alle menneskene på Caminoen. Det var nemlig meget populært i september, da det endelig var mulig å reise igjen. Lene og moren måtte derfor booke noen overnattinger.

For å bevare en frihetsfølelse, som Lene ble tiltrukket av, var det viktig å være smart. «Tanken vår var å komme med et åpent sinn», sier hun. Men lene påpeker at det å gå rundt med indre stress, og bekymre seg for overnatting hver dag, tok raskt frihetsfølelsen. Dette medførte også at lengden på turene ble påvirket av bookingen. «Det avgjorde selvsagt også hvor mye vi kunne gå hver dag».

En maskin som bare vil fremover

Med Max Cushioning skoene på føttene, forteller Lene, at hun følte seg klar for turen og hun påpeker selv at føttene opplevdes som en maskin som bare ville fremover. Hun gikk turen uten noen hviledager.

«Jeg måtte først venne meg til fjæringen, men etter å ha trent i dem, gikk jeg hele Caminoen. Jeg fikk kun to små blemmer de første ukene – ellers ingen problemer. Det var den eneste utfordringen, og jeg var utrolig imponert over Max Cushioning-skoene mine. Jeg brukte ikke engang gnagsårplasteret jeg hadde kjøpt!».

På grunn av en fotballskade mangler Lene ett leddbånd i ankelen, og har derfor bruk for god støtte rundt hælen. Heldigvis merket Lene ingen ubehag med Max Cushioning.

«De har god støtte, støtdemping og fungerer i ulike terreng – asfalt, steiner og bratte stigninger. Jeg falt eller skled ikke en gang! De har godt grep, og god komfort. Det er også en bred sko, så det er god plass hvis føttene hovner opp, noe som føttene gjør når du går så mye».

Max Cushioning


«Max Cushioning har nå blitt min favoritt tursko.»

For å holde føttene friske gjorde Lene det til en vane å ta skoene av og lufte føttene ved første mulige anledning ved pauser eller overnattinger.
Mens mange snakket om skavanker og slitne føtter den første uken, påpeker Lene «Jeg var aldri skeptisk til å ta på skoene dagen etter – de var fine å ta på hver morgen, selv etter mange kilometer dagen før.»

Lene forteller at hun byttet sokker hver time for å unngå gnagsår den første uken, men at det ikke var behov for det etter hvert. «Jeg hadde mine gamle og utgåtte Skechers i bunnen av sekken som jeg hadde på meg to timer en dag, men ellers brukte jeg mine Max Cushioning hele veien.»

Hun innså hvor viktig det var å ha gode sokker, og hadde kjøpt tre par Skechers-sokker i Ringsted, som hun brukte på Caminoen. Det siste paret kastet hun ved ankomst til Santiago De Compostela. Lene sier selv: «Jeg går bare med Skechers sokker nå. De er luftige, og de passer svært godt i skoene mine.»

Ett skritt av gangen

Under en av deres overnattinger møtte Lene og moren på en eldre Nonne, som de snakket med om en livslang reise, og hva man egentlig ser etter på veien. Nonnen forklarte Lene at hvem som helst kan gå Caminoen, da det rett og slett er snakk om å ta ett skritt av gangen – derfor kan alle gå Caminoen. Lene har tenkt på dette mange ganger, og for henne er det viktig å understreke at alle kan, hvis de vil. Det handler om å ikke se begrensninger. Hvis du tenker på å gå Caminoen, så bør du altså «Bare hoppe i det!».

 

Husk at alle kan følge etter den gule pilen på Caminoen

Lene forteller også at hun hører mange som gjerne vil gå Caminoen, men at de aldri kommer av sted. Men sannheten er at alle kan gå Caminoen, om de er trent eller ikke. «Jeg møtte folk som nettopp hadde hoppet på flyet og dratt av sted. Det bør ikke sees på som en begrensning – du kommer i form».

Lene sier «Alle kan jo følge en gul pil». De gule pilene på Caminoen er en viktig del av pilegrimsleden og viser vei. Pilene er malt på trær, steiner, steiner, veiskilt, vegger og andre flater og viser retningen til neste stopp eller attraksjon på ruten. Pilene er malt med gule farger og har form som et stilisert skjell, som er et symbol på pilegrimsleden. De gule pilene er viktige, da de hjelper med å navigere ruten, og sørger for at du ikke går deg vill underveis.

Gule Pilene caminoen


Ikke se begrensninger

Å gå Caminoen var en reise som Lene er veldig takknemlig for, og en opplevelse hun aldri vil glemme.

Lene er dessuten også forberedt på å ta en ny tur på Caminoen, og denne gangen vil ektemannen følge henne på den portugisiske ruten. Føttene hennes vil være komfortable takket være hennes nye Max Cushioning sko, som hun selvfølgelig også vil bruke underveis.

«Jeg vil oppfordre alle som vurderer å gå Caminoen til å ta steget, og legge ut på denne utrolige reisen».

Lenes beste råd er: Hvis du vurderer å gå Caminoen – gjør det!