Arch Fit: Våre sko med innebygd fotbuestøtte

Arch Fit: Våre sko med innebygd fotbuestøtte
  • Innholdsfortegnelse

Hvis du er på utkikk etter et par sko som har spesielt fokus på støtte til fotbuen, skal du velge en av våre Arch Fit-modeller – føttene dine vil uten tvil takke deg.

Arch Fit-modellene har en innersåle som er utviklet i samarbeid med fotterapeuter fra USA på bakgrunn av 120 000 fotskanninger og 20 års data. Innersålen er designet med fokus på fotbuestøtte, så du får akkurat den komforten og støtten du fortjener.

Med Arch Fit får du velvære til føttene dine – det er våre mest komfortable sko med spesielt fokus på støtte til fotbuen. Arch Fit-modellene er ergonomisk utviklet til å optimere passform og gi komfort.

Hva er fotbuestøtte?

Fotbuen er den bueformede delen av foten som ligger mellom forfoten og hælen. Den består av en rekke små knokler, muskler og bindevev som jobber sammen for å skape en fleksibel men stabil struktur, hvor du kan absorbere støt og belastning fra kroppen.

Fotbuestøtte hjelper med å støtte og avlaste fotbuen, slik at du unngår skader i fotbuen. Sko med ekstra fotbuestøtte kan hjelpe med å gi foten den riktige fotstillingen. En lett løftet forfot gjør nemlig at du får en god fotstilling. Fotbuestøtte kan også være med på å forebygge at du får en nedsunken forfot.

Arch Fit-teknologien er designet med fokus på akkurat det – den ekstra fotbuestøtten. Derfor vil du med Arch Fit oppleve en øyeblikkelig myk og behagelig støtte og avlastning av fotbuen.

Arch Fit-sålen fordeler vekten over et større område, noe som reduserer belastning i hæl, rygg og hofte. Innersålen i Arch Fit-skoene gir også stabilitet og støtdemping mens den former seg etter fotens fotbue – du får derfor fantastisk støtte og unik passform.

 

Når har man bruk for fotbuestøtte?

Hver gang du beveger deg utsettes føttene dine for en stor belastning. Putene på føttene tar hele kroppsvekten din hver gang du tar et skritt eller løper. Fotbuen din får et press av kroppens vekt ved hvert skritt, som deretter kan gjøre at fotbuen blir lavere. Hvis du får vondt, blir raskt sliten i føttene, eller hvis du føler fotbuen ikke holder seg oppe, har du mest sannsynlig bruk for fotbuestøtte.

Fotbuestøtte er en viktig del av sko til mange mennesker, da det hjelper med å støtte og stabilisere foten og kan avhjelpe smerter eller ubehag i føttene. Har du f.eks. en flat eller lav fotbue kan det føre til smerte og ubehag i føttene og i andre deler av kroppen som knær, hofter og rygg. I disse tilfellene kan fotbuestøtte være en effektiv løsning for deg. Utforsk utvalget av Arch Fit og finn dine nye og støttende sko.

Fottøy med fotbuestøtte kan hjelpe med å gi foten din riktig fotstilling. En lett løftet forfot gjør at du får en god fotstilling. Det kan bidra til å forebygge at du får en nedsunket forfot eller blir plattfot. Fordelen ved å bruke våre fantastiske Arch Fit-modeller er at det reduserer støt når du går, i tillegg til ekstra støtte til fotbuen.

Hvilke sko er gode til nedsunket forfot?

Nedsunken forfot kan være en utfordring når det kommer til å finne gode sko som gir nødvendig støtte og avlastning til foten – her er det nemlig utrolig viktig med en stabil såle og støtte til fotbuen. Når du har en nedsunket forfot, er det også viktig med god plass rundt forfoten – se derfor våre Arch Fit-modeller i passformen Wide Fit eller Relaxed fit, hvor du får mer plass og mindre press på nedsunken forfot.

Til en nedsunken forfot kan våre Max Cushioning Arch Fit-modeller også være fantastiske, da den mer støtdempende sålen kan redusere belastningen på nedsunken forfot og gi mer komfort til foten. Se våre Max Cushioning Arch Fit-modeller til damer og herrer.

 

Hva er symptomene på hælspore?

Hælspore er en tilstand hvor det dannes knokkelutvekst på hælbenet eller en betennelse i bindevevene som løper lang fotsålen. Symptomer og smerter varierer fra person til person, men mange opplever smerte i hælen, stivhet i foten, hevelser og ømhet rundt hælen.

Hvordan kan jeg unngå hælspore?

Vi kan ikke gi råd om helsemessige problemer og kan ikke love at Arch Fit kan kurere hælspore, men kundene våre forteller oss at den gode fotbuestøtten og høye støtdempingen kan hjelpe med å redusere symptomer og gi mer støtte.


«Skechers Arch Fit er fantastiske til føtter som har bruk for støtte under fotbuen. Jeg hadde plantas fasciitis (hælspore) for et par år siden og har derfor bruk for gode sko for å unngå smerter under føttene. Jeg har funnet mine absolutte favoritter i Skechers Arch Fit Go Walk og Go Run. Nå er det slutt på ømme føtter når jeg går lange turer.» - Merete fra Norge


«Skechers’ Arch fit sko er utrolig gode ved f.eks. smerter i hælen og når jeg har behov for ekstra støtdemping og fotbuestøtte. Har både kjøpt sko/sandaler til innendørs og utendørs bruk.» - Signe fra Danmark

”Skechers Arch fit er de beste skoene jeg har hatt! Endelig kan jeg gå en lang tur uten smerter i føtter og knær!” - Linda fra Sverige


«Skechers Arch Fit er de beste skoene jeg har hatt! Endelig kan jeg gå en lang tur uten smerter i føtter og knær!» - Sami fra Finland

Hvilke sko skal man ha når man er plattfot?

Hvis du har plattfot, betyr det at du har en nedsunket fotbue. Derfor er det viktig å velge sko som understøtter fotbuen. Når du har plattfot, kan du være det på en eller begge føttene. Å ha plattfot kan sees ved at den ene eller begge føttene faller innover, fotbuen din rettes delvis ut og forfoten peker utover. Dette gir ofte smerter i føttene.

Når du blir plattfot er det fordi fotbuestøtten på innsiden av foten din har falt sammen og du støtter derfor ikke kun forfoten og hælen, men også på mellomfotens innerside. Derfor kan du ha bruk for våre Arch Fit-modeller med god fotbuestøtte.

Selv om du ikke har problemer med fotbuen, kan du selvfølgelig også bruke Arch Fit – det handler om komfort og det får du definitivt med Arch Fit, uansett om du har problemer med fotbuen eller ikke.

Hva skyldes smerter under foten?

Hvis du har smerter under foten, hælen eller andre fotproblemer, kan Arch Fit-modellene være en god idé for deg å prøve. Her er du sikret god komfort, fotbuestøtte og en stabil yttersåle. Du kan finne den støttende teknologien i våre gåsko, løpesko, tursko, golfsko og mye mer.

Max Cushioning Arch Fit-modellene egner seg for deg som ønsker støtte under fotbuen og ekstra støtdemping. Her er fotbuestøtte, stabilitet og støtdemping i fokus. Du får den fantastiske fotbuestøtten i tillegg til en mellomsåle som er støtdempende – helt fantastiske sko til deg som har bruk for ekstra støtdemping i både gåsko, løpesko og arbeidssko.

GO WALK Arch Fit-modellene er for deg som søker etter en lett sko som gir stabilitet under fotbuen og skåner knær, hofter og rygg. Det er de perfekte modellene til deg som elsker lange gåturer. Modellene er laget av elastisk mesh, som gir foten god komfort og mulighet til å puste. Under GO WALK Arch Fit-skoene er det ekstra støtputer som øker fjæringen og reduserer støt i knær, hofte og rygg. Støtputene er laget av ekstra slitesterk gummi, som gir et fast grep under skoen. De det flotte utvalget til damer og herrer.

 

Fremhev føttenes helse med sko med fotbuestøtte

Arch Fit-teknologien har blitt populær og derfor vokser sortimentet av Arch Fit-modeller konstant. Den støttende teknologien er kombinert med mange av de andre populære Skechers-funksjonene og -teknologiene som Max Cushioning, GO WALK, Slip-ins og mye mer.

I Arch Fit-kolleksjonen får du moderne og smarte sko som er designet til å kombinere komfort og stil med fotbuestøtte – et fantastisk valg for å fremme føttenes helse. Du kan få mange smarte designs slik at du kan være stilfull og komfortabel på samme tid. Se det store utvalget og bli inspirert av moderne design mens du passer på føttene dine.