Guide for å velge de beste turskoene eller turstøvlene

Guide for å velge de beste turskoene eller turstøvlene
  • Innholdsfortegnelse

Hos Skechers elsker vi å gå på lange turer der vi kan nyte flotte omgivelser og nydelig natur. Men uten godt fottøy kommer vi ikke langt – det er nemlig utrolig viktig å ha god støtte og stabilitet når man skal ut på lange gåturer. Vi gir deg derfor gode tips til hvordan du finner de beste turstøvlene eller -skoene til ditt behov.

Hos Skechers har vi et bredt utvalg av flotte, behagelige og praktiske tursko og turstøvler til damer og herrer. De er uten tvil noe for deg uavhengig om du skal gå Caminoen i Spania eller i Kungsleden i Sverige.

 

Hvorfor skal man bruke turstøvler?

Som alle andre aktiviteter er det viktig å bruke sko som er passende til det du holder på med. Det er derfor viktig å bruke turstøvler eller tursko når du skal gå mange kilometer. Man kan absolutt gå godt i et par joggesko, men det er garantert mer slitestyrke og støtte i turstøvler. Det er derfor viktig å ha i bakhodet: hver ting til sitt formål.

Hva er forskjellen på turstøvler og tursko?

Kjennetegnet til turstøvler er ofte at de er laget i et kraftig materiale som gir god støtte og har lang levetid. Turstøvler er også middels eller høye ved anklene som gir en god ankelstøtte, som også er viktig når man skal ut på lengre turer.

Med Skechers turstøvler får du også en god isolering og pusteevne, og du kan dermed bruke skoene dine lenge av gangen. Turstøvler er derimot tyngre enn tursko, og du har derfor mindre bevegelsesfrihet. Det er derfor svært viktig å vite hvilke behov du har før du velger fottøy til turer.

Hvordan velge de beste turstøvlene?

Aller først er viktig å tenke gjennom terrenget du skal gå i. Skal du gå på hardt underlag i fjellet i Norge er det viktig å ha en fast såle, og middels høyde ved anklene slik at du får en god stabilitet. Skal du derimot gå på tur i Danmark går du derimot som regel rundt på stier og i lettere terreng. Da vil det være en god idé med en tursko som er lettere og mer fleksibel.

Deretter er det ekstremt viktig å vite hvor lenge du skal være på tur. Om du skal på en lengre tur med overnatting skal du mest sannsynlig ha med deg en tyngre og større sekk enn om du skal på dagstur. Skal du på lengre gåturer er det viktig å sørge for god støtte til knær, rygg og ankler – og dette får du med turstøvler som gir ankelstøtte og er laget av et kraftig materiale.

Hos Skechers får du turstøvler til damer og herrer med en Goodyear yttersåle som sikrer deg stabilitet, fleksibilitet, godt veigrep og fast fotfeste. Dette er et godt og sikkert valg når du skal gå lange turer i et vanskelig terreng.

Det er også viktig å tenke på klimaet du skal gå i: er det vått, varmt eller kaldt? På denne måten kan du velge om det skal være tursko som er lette, pustende og i et tynnere materiale som er gode i varme forhold. Skal du derimot gå Karhunkierros Trail i de kalde vintermånedene er våre vanntette turstøvler med fôr og plysj det mest optimale valget. Vi har selvfølgelig slike alternativer for den turglade damen eller mannen.

Hva slags stivhet bør din tursko ha?

Uavhengig om du velger en tursko eller en turstøvel er det viktig å se nærmere på sålen og skaftet. Går du stort sett dagsturer i et lettere terreng passer en myk såle, på samme måte som at lav eller middels skaft på skoen egner seg bedre til et lettere terreng. Våre flotte tursko er derfor perfekte for deg hvis du skal på dagstur i de danske skogene med deilige, myke og støttende innleggssåler. Se de praktiske og smarte turskoene til både damer og menn.

Skal du gå en lang gåtur, vil den stive sålen og at det høye skaftet være best. Det viktigste å huske på er at jo lenger og vanskeligere turen din er, jo stivere bør turskoen din være.

 


Hvordan unngå gnagsår i turstøvler?

En stor bekymring når man går turer er å få gnagsår og blemmer på føttene. Når en først får gnagsår vil det være vanskelig å fortsette å gå på tur på grunn av smerte og irritasjon. Vi hos Skechers har derfor samlet et par tips og triks som du kan følge for å unngå å få gnagsår av turstøvlene dine.

Det er viktig å tenke på at skoene du bruker passer til terrenget du skal bevege deg i. På denne måten velger du derfor sko som egner seg til den turen du skal gå, akkurat som at du alltid må huske å snøre turskoene dine godt før bruk slik at foten sitter fast.

Videre er det veldig viktig at du bruker skoene dine før den lange gåturen, ellers er det stor sannsynlighet for at du kan få en blemme eller to. Dette kan veldig fort ødelegge turen din. Det er også veldig viktig å gå inn turskoen hjemme før den store gåturen.

Turstøvlene

Hva slags sokker skal du bruke?

Et par gode tursokker er også viktig, da de gir et ekstra lag mellom foten og turskoene dine slik at huden ikke blir slitt eller irritert. Tursokker er vanligvis laget av ull eller syntetisk materiale som begge er gode til å absorbere svette og regulere temperaturen. Med gode tursokker får du også et ekstra lag mellom foten og støvelen, slik at huden ikke blir irritert.

Hvor lenge varer tursko?

Tursko er veldig slitesterke på grunn av det sterke materialet de er laget av, men det er selvfølgelig forskjell på materiale og dermed også slitestyrken. Tursko er imidlertid mye mer slitesterke enn andre typer sko.

Generelt sies det at turstøvler kan holde opptil 1500 km før de må byttes, mens tursko kan vare i rundt 1200 km før det er tid for et nytt par. Er det på tide med et par nye tursko kan du se det store utvalget av tursko til dame og herre her.

Kan man vaske tursko?

Det er viktig å vedlikeholde turskoene sine, akkurat som andre sko. Så lenge du tar vare på skoene dine, vil de vare lenge. I tursko kan du gå i svært forskjellig vind, vann og vær og det er derfor viktig å impregnere turskoene, slik at slitestyrken og holdbarheten holder.

Se guiden vår for impregnering her, og få gode tips til vedlikeholdelse av sko.

Hvor store skal turstøvler være?

Når du har funnet turstøvlene som passer dine behov er det viktig at du finner riktig størrelse og passform. Det er viktig at turskoen sitter godt på foten din, men at det også er god plass til å bevege tærne.

Når du går mye og spesielt i kupert terreng, er det viktig med god plass til tærne, da du ellers fort kan få vonde tær. Det er veldig viktig at skoene dine er komfortable og gode å ha på.

Her hos Skechers kan du få Classic Fit eller Relaxed Fit når du velger turstøvler. Med Relaxed fit får du mer plass til forfoten, og disse skoene passer derfor godt for de som er ute etter god plass til tærne eller for de som har en bredere fot.

Se turskoene våre for kvinner og menn, og les om de ulike stilene og modellene vi tilbyr. Trenger du hjelp er vi alltid klare for å hjelpe deg hos en av butikkene våre. Vi er sikre på at du sannsynligvis vil finne den beste turskoene eller turstøvlene for deg og dine behov.