10 fun facts om føtter

10 fun facts om føtter
 • Innholdsfortegnelse

Er du på utkikk etter nye sko, men er i tvil om hvilket par du skal velge? Det skjønner vi godt - det er jo så mange smarte og nye sko.

Mens du vurderer hvilke sko du skal velge, har vi samlet 10 fun facts til deg om føtter. Vi er sikre på at alle fortjener fantastisk støtte og komfort til føttene sine.

 

 

 

Hvorfor ikke få litt mer kunnskap om de viktige føttene våre? Her får du 10 fun facts om føtter.

 1. Foten og ankelen er en kompleks, mekanisk struktur som består av 26 knokler, 33 ledd og over 24 muskler.

 2. En gjennomsnittlig person går 8000-10 000 skritt hver dag. Det svarer til ca. 184 000 kilometer i løpet av livet, som igjen svarer til å gå rundt kloden mer enn fire ganger!

 3. Det er sjeldent at man har samme størrelse på begge føttene.

 4. På en gjennomsnittlig dag med gange vil føttene dine oppleve et samlet trykk på flere hundre tonn – tilsvarende en lastebil fylt med sement.

 5. Føttene dine har omkring 250 000 svettekjertler, som produserer opptil en halv liter svette hver dag.

 6. Føttene er størst på slutten av dagen.

 7. Kvinner opplever problemer med føttene sine fire ganger mer enn det menn gjør. Dette skyldes i stor grad valg av sko som høye hæler, samt spisse og smale sko.

 8. Små barn er plattfot helt frem til de er 3 år.

 9. Tånegler vokser langsommere enn fingernegler – ca. 1 mm om måneden. Det tar 5-6 måneder for en helt ny tånegl å vokse helt ut.

 10. Det er muskelen ”tibialis anterior” som beveger foten opp og ned, og muskelen «tibialis posterior" som holder fotbuen oppe og støtter foten.


Og med det er vi hos Skechers sikre på at du er klar for å kjøpe noen flotte, komfortable og støttende sko med en fantastisk kvalitet og et nydelig design. Husk at føttene dine er viktige, og du fortjener kun den beste komforten 😊

Relaterte artikler